WERELD ALZHEIMER DAG

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Dan vragen we extra aandacht voor dementie. Het thema is dit jaar: Samen op pad Op 21 september gaan wij ‘samen op pad’ met een wandelroute door het centrum van Diemen. Onderweg zijn er verschillende activiteiten. Van een kunsttentoonstelling naar liedjes luisteren. En van het ophalen van herinneringen met foto’s tot lekker samen bewegen. Alle activiteiten zijn gratis. Voor de wandeling en de activiteiten hoeft u zich niet van tevoren aan te melden. Er zijn ook twee workshops voor wie nog actiever aan de slag wil. Meedoen is gratis. U moet zich wel even aanmelden.

Activiteiten
1 Gemeentehuis - Expositie ‘Kunst met elkaar’
2 Omval – ‘Zin in koffie’
3 Diemerplein- Slingeractie en fotomoment
4 De Brede Hoed – Workshop Muziek, geluid en contact
5 Markt – Troubadour en marktkraam met verrassing
6 Historische Kring – Tentoonstelling en presentatie
7 De Verbinding – Mozaïek vergeet mij nietje
8 Oranjeplantsoen – Slingeractie
9 De Diem – ‘Zin in koffie’
10 ’t Kruidvat – Workshop tijdscapsule

Workshops
Muziek, Geluid en Contact (4)
In De Brede Hoed
Start workshop 1: 13.00 uur
Start workshop 2: 14.15 uur
Duur: ongeveer 40 minuten Maximaal 20 deelnemers Aanmelden via Janina Poppes. J.Poppes@madidiemen.nl of bel (06) 41 14 18 37 Met muziek en geluid maak je makkelijker contact met iemand met dementie. Een klankspoor is een mix van muziek die iemand heel erg mooi vindt, geluiden met een speciale betekenis en verhalen. KlankspoorCoach Andy Bruce leert u hoe u een klankspoor kunt maken met muziek en geluid.

Tijdcapsule (10)
In Huis van de Buurt ‘t Kruidvat
Start workshop 1: 09.30 uur
Start workshop 2: 13.30 uur
Duur: ongeveer 2 uur Maximaal 20 deelnemers Onder begeleiding van kunstenares Sacha Brienesse kunt u samen met uw partner, vriend(in), kind of kleinkind een eigen tijdcapsule maken. Bewaar belangrijke familieherinneringen, zoals gewoonten, een standaard familiegrap en dat ene recept dat iedereen zo lekker vindt. Allemaal dingen die een mooie plek in de tijdcapsule kunnen krijgen.

Meer weten?
Sacha Breinesse: sbrienesse@xs4all.nl of bel (06) 48 68 95 16 Aanmelden via Paul Heskamp: p.heskamp@welzijndiemen.nl of bel (06) 50 71 64 04

Overzicht