4 en 5 juni: Smakelijk Diemen en jazzfestival Duke op het Diemerplein

Smakelijk Diemen wordt op zaterdag 4 en zondag 5 juni gehouden op het Diemerplein. Op 5 juni vindt ook Jazzfestival Duke op het Diemerplein plaats.

Tijdens het culinair evenement Smakelijk Diemen dat op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni wordt gehouden op het Diemerplein treden er veel artiesten op. Bezoekers kunnen ook genieten van heerlijke hapjes en drankjes van de foodtrucks en restaurants.

Op zaterdag 4 juni zijn er optredens van Davey Bindervoet, Danny van Ingen, Sven Versteeg, Quincy, Dario, Danny Froger en DJ Roy van der Burg. Versteeg en Quincy zijn inwoners van Diemen. Zij traden traden onlangs ook op in Diemen. Tijdens het succesvolle Oranjefeest. Smakelijk Diemen duurt op zaterdag 4 juni van 16.00 tot 23.00 uur.

Tijdens de tweede dag van Smakelijk Diemen op zondag 5 juni vindt ook het Jazzfestival Duke op het Diemerplein plaats. Smakelijk Diemen duurt dan van 13.00 tot 19.00 uur. Het jazzfestival duurt van 13.00 tot 18.00 uur.

Tijdens Duke op het Diemerplein staat de muziek van Duke Ellington staat centraal. Een geweldige bezetting speelt de muziek van Duke Ellington en andere swingende jazz. Het is de zevende editie van het jazzfestival in Diemen. Het programma van Duke op het Diemerplein: 13.00-13.50 uur: in de stemming komen met Jazzorkest MDM; 13.50-14.00 uur: opening door burgemeester Erik Boog; 14.00-14.50 uur: de Neuteblazers; 15.00-15.50 uur: Sietse van Gorkum, muziek waarbij jazz, klassiek en pop samenkomen; 16.00-16.50 uur: Laua Figy en 17.00 tot 18.00 uur: De Junior Jazz Experience, deels samen met de Neuteblazers.

Op zondag 5 juni treedt het Leo Herzog Kwartet tussen 12.00 en 14.30 uur tweemaal op voor Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein.

Stichting Duke op het Diemerplein prijst zich gelukkig dat de charmante jazz-zangeres Laura Fygi komt optreden. Ze maakt al jarenlang wereldwijd furore. Sietse van Gorkom treedt op met zijn Quartet. Hij is een talentvolle violist die samenspeelde met Candy Dulfer. Hij is eveneens bekend van Kytemans Hip Hop Orchestra en was ook te zien en te horen in het tv-programma Matthijs Draait Door. De Diemense de Neuteblazers zorgen ook dit jaar weer voor passende sfeer. Met de Junior Jazz Experience valt er ook veel te genieten van groot muzikaal talent. 

 

Overzicht